Over ons

Vlak na de tweede wereldoorlog, om precies te zijn 1946, begon de heer R. van Boven Sr. In Erica een bedrijfje te runnen met o.a. motorfietsen en tractoren. Dit ontwikkelde zich al snel tot een autobedrijf c.q. Zieken- en Taxi vervoer. Na een zeer succesvolle periode als Vauxhall-Bedford dealer werd er in 1971 een tweede bedrijf geopend.

In 1980 trad de heer R. van Boven Sr. zich wegens gezondheidsredenen terug uit de autobedrijven, na 34 jaar de leiding in handen te hebben gehad. De leiding van beide bedrijven werd overgenomen door de twee oudste zoons van wijlen R. van Boven Sr, met vertegenwoordiging van destijds de merken Alfa Romeo, Suzuki en Mitsubishi. Henk van Boven, de jongste zoon belandde uiteindelijk ook in de autowereld, grotendeels heeft hij bij de vestiging in Emmen gewerkt, waar de merken Suzuki en Alfa Romeo vertegenwoordigt werden. De voorliefde van hem ging uit naar Alfa Romeo, een merk met hartstocht en passie, eind 2002 werd het tijd om op eigen benen te staan, en er werd een eigen Autobedrijf geopend aan de Michael Strogoffstraat 5 te Emmen.

Op 6 november 2012, de geboortedatum van wijlen R. van Boven Sr, werd door Henk van Boven als eerbetoon voor de grondlegger, juist die datum een compleet, ultra modern autobedrijf geopend aan de Kapitein Nemostraat 40, 7821 AC te Emmen. De naam van Boven is dus al ruim 65 jaar een begrip in de autowereld.

Autobedrijf Henk van Boven